[ LIVE ] ZEILEN MET ZEILSCHIP 'EENDRACHT' 5/10

La Gomera is onze favoriet. Wat een eiland! Steile, ruige bergen met aangelegde terrassen, levendige kleurrijke dorpen welke tegen bergwanden zijn aangelegd. Eeuwenoude bomen, geweldig aangelegde slingerweggetjes, tropische palmbomen in diepe valleien, bananenplantages en cactussen. Dit eiland voelt alles behalve Europees aan, we wanen ons in zuid Amerika.

Over het gehele eiland zijn uitkijkpunten waar met ons gehuurde autootje gestopt kan worden. We nemen deze dag twee keer lifters mee, beide aan de wandel. Wij zelf houden het beperkt tot een korte wandeling door het grote nationale park, gelegen in het midden van het eiland. Dit park is helaas deels verbrand in 2012. De temperatuur ligt aanzienlijk lager op deze 1500 meter hoogte.

Naast dit natuurschoon passeren we vele plaatsjes, allen even mooi gelegen. De gekleurde huisjes steken af tegen de groen/rode bergwanden. Hermigua en Agulo zijn een bezoek waard. In Agulo lunchen wij uitgebreid bij restaurant 'La Vieja Escuela' met specialiteiten van het eiland en een lokaal flesje wijn. Na 1 glas beseffen we ons dat dat misschien niet heel verstandig was in combinatie met onze zeebenen. De slingerweggetjes die volgen zijn een nog iets grotere uitdaging na deze lunch.

Ons hart gaat sneller kloppen bij de uitzichtpunten 'Los Roques' en 'Ermita Del Santo'. Met name de laatste is fenomenaal. Grootsheid in miniatuur. Bij het laatste uitzichtpunt lopen we een deel van een wandelpad. In de verte klinkt het geluid van een hoorn en geitenbellen. Met voetjes aan de afgrond zien we in de verte de herder met honden welke bij de geitenkudde hoort.

zoek de geit...

zoek de geit...

architect César Manrique

architect César Manrique

We dalen verder af en het licht wordt steeds mooier waardoor Eva er dolenthousiast op los klikt. Mirador del Palmarejo is een aanrader voor een bakkie, waanzinnig uitzicht vanuit dit, onder architectuur gebouwde, restaurant. We maken tot slot een stop bij het kerkje San Antonio de Padua dat aan de binnenzijde van een haarspeldbocht gelegen is vlak voor je El Remal binnen rijdt.

We brengen de Fiat terug en sjezen door naar de boot voor het diner, precies op tijd! Na het diner zoeken we een kroeg op in het havenplaatsje Valle Gran Rey om onze blog te kunnen updaten. We belandden op aanraden van anderen bij de 'Cacatua bar'. Een leuke tent met een gezellig sfeertje. Houd wel rekening met de vele Duitse toeristen die hier komen, welke zich overigens over het hele eiland bevinden. Wij zijn na deze dag dol enthousiast over dit eiland, hier willen we nog wel eens terugkomen!