[ LIVE ] ZEILEN MET ZEILSCHIP EENDRACHT 8/10

Op de laatste dag van 2016 zitten we pas rond 13u aan het ontbijt, zo'n beetje iedereen is de hort op. We hadden eerder gekeken voor het huren van een auto, maar tijdens deze drukke dagen is het moeilijk. Gek is dat niet met 5 cruiseschepen in de haven met zo'n 6000 passagiers per schip aan boord. Nu we geen auto hebben kunnen regelen doen we het maar een keertje rustig aan en verkennen we samen met 2 anderen het oude gedeelte van de stad, wat verderop landinwaarts ligt. Men is druk met voorbereidingen voor de jaarwisseling.

Einde dag genieten we van het mooie licht dat over de stad en de haven schijnt, een ontspannen dagje. 

Op deze oudejaarsavond eten we de buiken weer rond met een uitgebreid diner met voor, hoofd en nagerecht. We houden nog wat plek over voor de oliebollen en appelbeignets die later volgen.

Één van onze kwartiermeesters, Peter, houdt ons bezig met allerlei raadsels en spelletjes. Verder houden we anderen voor de gek met kaart complotten.

We geven jullie er twee om over na te denken:

In een donkere ruimte hangt een gloeilamp aan het plafond die niet brandt. Buiten deze ruimte hangen 3 schakelaars. 1 van deze schakelaars schakelt de gloeilamp aan. De schakelaars mag je zo vaak omzetten als je wilt, maar je mag maar 1x de ruimte inlopen. Hoe kom je erachter welke van de 3 schakelaars de schakelaar van de gloeilamp is? 

Zie hier het schip met 6 kabouters. Zoek de zevende kabouter...

Zie hier het schip met 6 kabouters. Zoek de zevende kabouter...

Om 12u wordt de champagne geplopt en staan we aan dek voor het vuurwerk dat een paar meter verderop wordt afgestoken. De schipper heeft hier twee nachten van wakker gelegen omdat het niet de eerste keer is dat zeilen in de hens komen te staan. Gelukkig staat de wind de juiste kant op.

We hadden wat meer reuring verwacht op de kade, maar het blijft opvallend stil in de haven. We zoeken nog even de gezelligheid op in de stad. Meisjes in korte, glitterjurkjes en mannen strak in pak met getrimde baardjes. We voelen ons toch een beetje boers tussen dit elegant geklede publiek. Maar wat een fijne sfeer met vrolijke salsa muziek en dansende mensen. Ze zijn niet te stoppen, want het feestje gaat door tot in de vroege ochtend. Wij haken eerder af want Hein staat de volgende ochtend om half acht alweer vrolijk naast ons bed. Eva en Eva, wakker worden!!!