[ LIVE ] ZEILEN MET ZEILSCHIP 'EENDRACHT' 3/10

Op 2e kerstdag maken we een dagtour per bus over het eiland El Hierro. Een eiland dat zijn eigen elektriciteit opwekt voor de 6000 inwoners die het eiland telt. Met de bus het eiland verkennen heeft in eerste instantie niet onze voorkeur, maar we zien zo een hoop in korte tijd en we krijgen interessante informatie van de vaste gids van de 'Eendracht', Connie.

We rijden naar een indrukwekkend uitzichtpunt 'La Pena'. Dit eiland heeft een grillige kustlijn, steile bergwanden en bijzondere begroeiing.

Bij ' Mirador de Las Playas' wordt ons verteld hoe hittebestendig dit type pijnboom is, welke typerend is voor dit eiland. De buitenkant verbrandt, maar het binnenste blijft intact waardoor deze weer verder kan groeien. Daarnaast voorzien de bomen zichzelf van water doordat de naalden het vocht uit de lucht opvangen en op hun eigen wortels laten druppelen.

Het kleinste hotel van de wereld is gevestigd op El Hierro, 'Punta Grande'. Een waanzinnige locatie, waar het flink waait. Overigens op het gehele eiland staat een stevig windje welke vanuit Marokko komt en deze dagen heel wat zand meebrengt.

De westkant van het eiland heeft mooie, oude huisjes, in het binnenland bekijken we 'recente' lavastromen.

We lunchen bij staatshotel 'parador' welke ook weer op een fantastisch ruige locatie aan zee ligt. We krijgen een goeie 2e kerstlunch met Canarische specialiteiten. 

MoveYourVan-for-Eendracht-blog03-37.jpg