[ LIVE ] ZEILEN MET ZEILSCHIP 'EENDRACHT' 2/10

Met spierpijn tussen de schouderbladen, eelt op de handen en afgebrokkelde rode nagellak worden we de volgende dag wakker. De dag begint met een uitdagende douche sessie. Vervolgens schuiven we om half 8 aan het kerstontbijt waarbij de kerststol over tafel vliegt door de flinke deining. De kok is ervaren en gaat zonder probleem helemaal los in de keuken, hij bakt alles zelf en het is yummie!

Vandaag is het in tegenstelling tot gister regenachtig en bewolkt. De nachtploeg heeft het behoorlijk druk gehad, wij maken ons klaar voor onze aankomst op El Hierro tijdens onze wacht van 8u-12u. Opnieuw een behoorlijk workout, wij worden slank met de kerstdagen! 

Het is overigens leuk om te merken dat onze kwartiermeesters ons steeds meer toevertrouwen. We moesten eerst maar eens bewijzen dat we de handen uit de mouwen konden steken. Dat doen we en met plezier!

Na een indrukwekkend schouwspel van een loodsman die vanaf een klein bootje met hoge golven aan boord van ons schip klimt, gooien wij rond 11u de trossen uit op de kade van de haven van El Hierro. Hier komt nog heel wat bij kijken, er wordt weer het nodige gedelegeerd door de bootsman en schipper en we liggen aan wal! Heel benieuwd zijn wij naar dit niet-toeristische eiland!  

We pakken een bus naar de hoofdstad van el Hierro, Valverde. De enige bus die gaat deze 1e kerstdag. We zoeken een tentje op waar we wifi hebben om de blog te updaten. Op wat stamgasten na is het nagenoeg leeg. 

Na een bakkie slenteren we nog wat door de straatjes. De kerstmuziek galmt door de speakers in de uitgestorven straten, een gek sfeertje. Einde dag pakken we een taxi terug naar de boot waar het aperitief van het kerstdiner op ons wacht. We trekken een kerstige outfit aan en eten onze buiken rond. De kombuis heeft zich uitgesloofd! Een goeie 1e kerstdag. 

MoveYourVan-for-Eendracht-blog02-19.jpg
MoveYourVan-for-Eendracht-blog02-51.jpg